Dagbesteding “De Mallemolen”

Na een zorgvuldige inventarisatie van de wensen en mogelijkheden, waarbij niet alleen naar de huidige behoeftes maar ook naar de toekomstbestendigheid van de ruimte gekeken werd, kon gestart worden met de verbouwing. Een groep bouwvakkers ging voortvarend te werk, bewoners en bezoekers zagen hoe er gegraven, gemetseld en getimmerd werd om de dagbesteding nog completer en mooier te maken. 

Lees verder


Stichting Zelo zoekt vrijwilligers

Stichting Zelo timmert nog steeds flink aan de weg. Dit jaar bestaat Stichting Zelo al weer vijf jaar. Al vijf jaar wonen kinderen en jong volwassenen met een beperking in het mooie huis aan de Wieken.Er is veel gebeurd in die vijf jaar. Er is constant beweging. Denk daarbij aan de diverse projecten die er vanuit Zelo geïnitieerd worden zoals bijvoorbeeld het Kiewie project. Met dit project maken kinderen van de basisscholen in Uden kennis met kinderen met een beperking.

Lees verder


‘n Mooi 2017

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dit is bij uitstek een moment om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken. Het is 2017 een jaar dat in het teken zal staan van ons 5 jarig bestaan de woongroep.

Ongetwijfeld wordt het weer een jaar met veel momenten die ons bij zullen blijven. Maar nu, aan de vooravond van ons eerste lustrum kijken vooral met veel dankbaarheid terug op 2016.

Lees verder


NL Doet 2017

Binnen en buiten onderhoud plus een uitstapje voor de bewoners.

We gaan dit jaar weer lekker klussen in en rondom de woning van onze kinderen. De grootste klus die we willen klaren is het plaatsen en inrichten van een berging in de achtertuin, maar we hebben ook verschillende onderhoud en schoonmaak- klussen op het programma staan, zoals het schilderen van verschillende ruimtes in het pand. Wij zullen voor de inwendige mens zorgen met koffie, thee of fris en een goed verzorgde lunch.

Terwijl we aan het klussen zijn nemen we de bewoners mee en trakteren ze op een dagje uit naar een overdekt speelparadijs.

Lees verder


“Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht”.

Op zondag 27 november zaten alle bewoners van Zelo weer vol smacht te wachten op de komst van de Goed Heiligman.

En toen hij dan eindelijk binnenkwam zongen ze uit volle borst, “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht”.

De Sint vond dit heel gezellig en nam plaats in een lekkere luie stoel die speciaal voor hem neergezet was.

Ook Piet voelde zich snel weer thuis op Zelo. Zo thuis dat hij lekker bij Daan “op schoot” ging zitten, die had namelijk de beste stoel van iedereen uitgekozen.

Piet vond dat Sinterklaas een beetje met zijn tijd mee moest gaan en had wel wat kledingtips voor hem.

Sinterklaas vond dat natuurlijk onzin maar liet zich toch helemaal “stylen” door Piet.

Lees verder


Een Quattrofiets gekocht.

Stichting Zelo heeft een Quattrofiets gekocht om samen met meerdere bewoners tegelijk op pad te kunnen.Er zijn een aantal aanpassingen op aangebracht om veilig met de bewoners de weg op te kunnen.Er zijn ondertussen een aantal “proefritten” gemaakt en de Quattrofiets is een groot succes.

Lees verder


Stichting Zelo tekent voor Buurtsportcoach Rick

Wilma van Bommel heeft vandaag namens Stichting Zelo de samenwerkingscontracten met SportService Noord-Brabant en Gemeente Uden ondertekend waardoor zij deelnemen aan de regeling Sport en Bewegen in de Buurt. Hiermee wordt een buurtsportcoach ingezet om enkele bewoners van Stichting Zelo twee keer per week van een sport- beweegaanbod te voorzien.

Al langere tijd liep Wilma met het idee rond om sport en bewegen voor de bewoners van Stichting Zelo mogelijk te maken. En nu is het dan zover.

Lees verder


Sponsorloop Basisschool De Vijfmaster

De kinderen van de school De Vijfmaster uit Veghel heeft op 25-03-2016 een sponsorloop georganiseerd. Er werd gelopen voor Stichting Zelo en voor het vastenproject “Kinderen van Viljoenskroon” en een kleine bijdrage voor de schoolfuif. Vooraf hebben ze hun best gedaan om sponsoren te vinden en tijdens de sponsorloop hebben zei gezorgd dat de beloofde rondjes gelopen of zelfs geskeelerd werden zodat er veel geld opgehaald kon worden.

Lees verder


NL Doet : Stichting ZELO

Stichting ZELO heeft dit jaar meegedaan aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Op zowel vrijdag 11 maart als zaterdag 12 maart waren er vrijwilligers actief. Tien personen van Area kwamen vrijdag klusjes doen bij ZELO. Het personeel en een tweetal bedrijven waar Area zaken mee doet (Van der Plas Schilderwerken en Optimaal Verwarimgstechniek) waren aanwezig, net als wethouder Ben Tuithof […]

Lees verder