Evert

IMG_3416Ik ben Evert” – ““Ik ben 14 jaar”, laat ik op mijn ”tellus” (spraakcomputer) horen, als je vraagt wie ik ben.
Ik woon nu 5,5 jaar op De Wieken, bij Stichting Zelo, op de benedengroep. En ik voel me hier inmiddels echt thuis. Omdat ik al 14 jaar ben ga ik naar de Gabriëlschool in Den Bosch (VSO). Deze school vind ik leuker dan mijn vorige school: op maandag ga ik altijd zwemmen! En sinds kort heb ik een vriendinnetje op school, ze heet Sam.
In het weekend en als het vakantie is, ben ik thuis op De Wieken. Dan mag ik ’s ochtends lekker lang op mijn bed televisie kijken. Omdat ik nu ouder ben, kan ik meer dingen: op mijn I-pad zelf computerspelletjes spelen. Of youtube-filmpjes uitzoeken, van K3 of van Buurman & Buurman, daar moet ik nog steeds om lachen.
Omdat ik groter en zwaarder ben geworden zijn mijn spieren eerder moe. Daarom krijg ik eten door een slangetje in mijn buik, als ik te moe ben om zelf te kauwen en te slikken. Maar ik houd nog wel van lekkere dingen hoor: van McDonald’s kroketten, van mergpijpkoeken en van wafels met slagroom.
Mama komt vaak even langs bij mij. Soms koopt ze voor mij iets op de computer. De post komt dan voor mij een pakketje brengen. Dan ben ik erg nieuwsgierig. En als mijn zus Tessa komt, gaan we samen chillen: op mijn bed gaan we dan samen film kijken. Maar Tessa is nu heel ver weg, op stage. Dat vind ik niet leuk, ik mis haar. Opa en oma komen ook vaak met mij spelen, dat vind ik heel fijn.
Ik speel nog steeds graag op de grond met mijn auto’s, maar ik kan dat niet meer zo lang. Dat doe ik samen met Louis of met Jeannette, als die op bezoek komen.
Met de begeleiders van Zelo maak ik vaak grapjes. Ze kletsen gezellig met mij en ze luisteren goed als ik op de tellus iets aan hen vraag. Ze maken ook lekkere dingen voor mij, zoals vruchtenhagelpap of wentelteefjes. Soms gaan lieve begeleiders weg van Zelo, dat vind ik dan erg jammer.
We zijn met de benedengroep een week op vakantie geweest, bij Stichting BIO in Arnhem, dat was echt chillen. Maar het was nog leuker toen ik op vakantie ging met het vliegtuig. Met mama, Tessa en Louis naar Mallorca!

Groetjes, Evert

<< Naar overzicht bewoners